Випускники Code Club час від часу все ж зустрічаються. Зараз це виглядає приблизно так. Збираються зі своїми менторами, заходять у Zoom і говорять про все на світі.

До слова, випускні для онлайнових груп відгриміли ще у грудні минулого року. Тоді ми підбили ох які не скромні підсумки за ввесь 2020 рік. Успішно перейшли на модульну систему навчання – це так звані два семестри, упродовж яких всеукраїнська мережа Code Club синхронно проходила курси навесні та восени. А ще був літній інтенсив з програмування, де діти так само встигли закінчити курси та потренувати власні скіли.

Усього мережа клубів програмування Луганської області випустила 356 випускників за напрямками Scratch, HTML|CSS, Python, кібербезпека та Minecraft. Два останній курси стали нашими авторськими, такими собі пуп’яночками, які готуємо до перевтілення вже в новому модулі цього року.

З нами навчалися 58 груп – це й онлайн-, і офлайн-команди, що вже звикли до Zoom та мінливих графіків навчання через карантинні обмеження. У лютому плануємо випускні офлайнових груп, які завершують курси трохи пізніше, але точно налаштовані на свято та вручення сертифікатів наживо.

А тепер про історію одного вечора, який зветься староноворічним, коли зібралися з випускниками онлайнового Code Club після різдвяних свят. Тем для бесід було достатньо. Говорили про снігопади у своїх містах, раділи, що можемо зліпити білосніжного, а не грязючного сніговика. Ще діти охоче розказували про знайдені подарунки під подушками та ялинками. На правду, батьки і всі можливі легендарні казкові особи постаралися для діток дуже добре.

Але головний етап зустрічі – ще попереду. Це плани і бажання на 2021 рік, які діти перенесли у Scratch. І виплигнули проєкти і презентації  з різними побажаннями: нехай коронавірус припинеться, табелі рясніють гарними оцінками, родини більше проводять часу разом, більше гуляти на свідому повітрі, більше подорожувати, бачитися з друзями, пройти інші курси з програмування, усі будуть здорові та щасливі.

Бажання і плани запрограмовано. Дитячі зорельоти налаштовані на космічну швидкість!

 

Пресцентр Good library